söndag 12 december 2010

Granen står så grön och grann i stugan!

Tredje advent idag, som vanligt går ju jultiderna jättesnabbt. Igår var det dags för bak, julbak alltså. Jag skulle för första gången baka pepparkakor här hemma med Mirabelle. Hade köpt formar och deg inköptes... Men sen tröttnade Mirabelle efter hälften... Så där stod jag själv och bakade haha. Därefter skulle Stefan och Mirabelle baka lussekatter, dock lockade lek med grannflickan mer, så Stefan bakade katterna själv, de blev som vanligt stora, goda och fluffiga!

(jodå, pepparkakorna blev också ok om nån undrar, jag brände inga men gjorde bara 2 plåtar pga att jag hade stora formar).

I förmiddags var vi på Vellingeblomman, där var det ju mysigt och mycket fint att titta på. Vi köpte bl a lite julblommor och hann med en fika. Därefter åkte vi till en granplantering med våra grannar och papporna sågade vars en gran som vi mammor var med och valde. Grannflickan var väldigt besviken måste jag säga, hon surade och kallade deras gran inte bara för ful, utan det var den fulaste gran hon hade sett! Det var såklart ingen ful gran de hade valt och pappan försökte förklara att nu har mamma valt gran och om vi inte tar den så blir hon lika sur som du, haha. Dock ville tösen att pappa skulle sätta tillbaka granen och ta en annan :-)

I fredags var vi förresten i kyrkan, det var avslutning på barnverksamheterna på kyrkan och vi brukar gå på öppen förskola där på fredagar. Mirabelle var med i ett luciatåg i kyrkan, gick tillsammans med en dagiskompis, de var så söta. Bild här nedan:



Barnen är förkylda, har hosta båda på nätterna, suck. Långdraget är det också... Imorgon ser vi fram emot lucia på dagis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar